4 Strategii De Pret Pentru Workshop, Tabere, Sesiuni De Training

Dacă ții un workshop, sau un seminar, sau o tabără, sau un Master Class, vei accesa diverse strategii de marketing de preț. Unele dintre aceste strategii de marketing de pret sunt: strategia earlybird, strategia de plată în rate strategia de plată cu avans. Ce reprezintă stategia earlybird Strategia earlybird presupune o ofertă de preț redusă, … Citește mai mult…

Converteste Prospectii Care Au Abandonat Cosul De Cumparaturi Cu Facebook Pixel Si Topcart

Sa zicem ca ai urmatorul caz. Prospectul adauga in cos produsul tau publicat pe Topcart – adica ajunge pe pagina de comanda In viata propsectului apare ceva si abandoneaza comanda – inchide pagina, ramane cu pagina deschisa Cum faci sa recuperezi aceasta tranzactie care era aproape de finalizare? Este clar ca acel prospect a fost … Citește mai mult…

6 Metode Eficiente Și Testate De A Recupera Plățile Abandonate Și De A Îmbunătăți Conversiile

Să luăm în considerare următorul scenariu: Potențialul client a ajuns pe pagina ta de comandă. A completa formularul de comandă și a ajuns la plata efectivă. Acest lucru înseamnă că ai următoarele date: Nume prenume Adrese de email Adresa fizică Telefon Alte date de contact sau mențiuni pe care le a completat Precum observi toate … Citește mai mult…

De ce este foarte importantă o pagină de comandă OPTIMIZATĂ pentru afacerea ta!

Ce este pagina de comandă? Înainte de a vorbi despre importanța unei pagini de comandă, să definim ce este o pagină de comandă. Pagina de comandă este pagina în care utilizatorul finalizează comandă. O mai poți numi și formular de comandă, sau etapa de finalizare comandă, sau etapa de trimitere comandă. Într-un magazin de e-comerț … Citește mai mult…

Managementul Abonamentelor Prin Transfer Bancar

Dacă vinzi abonamente probabil știi provocările pe care le întâmpini în managementul abonamentelor prin transfer bancar.

Iată 4 probleme cu care te întâlnești cel mai des:

  • Clientul a pus comanda dar nu a plătit
  • Clientului i s-a emis factura dar nu a plătit
  • Clientul renunță la plata abonamentului
  • Clientul nu renunță la abonament dar întârzie mult cu plata

Pentru a rezolva aceste probleme trebuie să:

  • Ai o evidență a clienților cu facturi neplătite
  • Să urmărești facturile
  • Să urmărești contul de la bancă să vezi dacă au intrat banii

În concluzie, ai nevoie de o armată de oameni dacă depășești 50 de abonamete plătite prin transfer bancar.

Iată câteva soluții pentru probleme de față astfel încât să-ți scazi cheltuielie cu personalul și să crești rentenția abonamentelor.

Din propriile experiențe de marketing și ce am spus mai sus, am constatat următoarele:

Problema #1: Majoritatea clienților vor să plătească abonamentul, dar în viața lor a intervenit ceva și nu și-au făcut timp.

Dacă produsul tău îi mulțumește pe clienți, te asigur că vor dori să continue plata abonamentului. Dar în 99% din cazuri (procent subiectiv extras din experiență) - ceva a intervenit în viața lor și nu au mai apucat să-și facă timp să plătească (de aici avantajul cardului bancar sau Paypal!), de aceea trebuie să intervenim în această situație și să-i ajutăm să-și continue abonamentul.

Soluția: Clientul trebuie contactat.

Dar când, cum și cum poți automatiza acest lucru astfel încât să nu muncești într-un excel complicat sau cu creionul în mână.

Ei bine, dacă ai un sistem ca topcart.ro care reține data de facturare a abonamentului problema este rezolvată de reminderele trimise de către topcart.ro. Remindere personalizate pentru fiecare client în parte, pentru fiecare produs în parte și pentru fiecare firmă în parte.

De asemenea numărul de remindere de plată depinde de la o nișă de piață, la altă nișă de piață. Totul trebuie măsurat și testat individual.

De aceea scopul aplicației Topcart.ro este să permite adăugarea de remindere de plată adaptabile pentru fiecare produs/categorie de produs, astfel încât managerul de marketing să poată să ia decizia ideală și să-și personalizeze mesajele.

Remindere de plată - sunt tot mesaje de marketing. De aceea avem ca scop personalizarea lor astfel încât, să-ți poți “revinde” prin intermediul lor abonamentul. O poză de produs, un avertisment și alte tehnici de marketing vor crește conversia plăților prin transfer bancar.

Problema #2: nu mai sâcâi Clientul O Dată Ce A Plătit!

O dată ce clientul a plătit reminderele de plată trebuie oprite. Dacă vei insista să-l bați la cap să plătească și el a plătit nu vei face decât să creezi un „frecuș” inutil care-ți va dăuna imaginii și relației dintre tine și client.

Soluția: Oprirea Mesajelor De Plată.

Acestea pot fi oprite în cazul de față prin bifarea facturii ca plătită, sau dacă anumite bănci permit, printr-un IPN (push notification) care să notifice sistemul că plata a fost încastă de la client. Topcart.ro are implementată metoda de bifare a încasării facturii (mai jos detaliez cum procesul poate fi simplificat prin sistemul de alerte al bănciilor).

Mesajele pot fi oprite doar dacă ții evidența încasării în bancă a plăților (situația pe care o discutăm acum), astfel ajungem la problema #3.

Problema #3: Evidența Încasării Clienților De Către Bancă

Pot exista următoarele două cazuri:

    1. Clientul a plătit suma corectă
    2. Clientul a plătit suma în minus sau în plus

Soluția: Managementul Evidenței Încasărilor Cu Minimum De Efort

  1. Serviciu de push notification sau SMS de la bancă (SMS este mai de încredere dar și un pic mai scump)
  2. Bifarea facturii ca încastă în topcart.ro în cazul plății corecte a sumei
  3. Editarea facturii și bifarea ei ca încasată în topcart.ro în caz că suma diferă de cea comunicată pe factură

Avem în vedere să automatizăm în viitor și mai mult acest proces. Despre următoarele probleme în managementul abonamentelor precum plata prin poștă și prin alte metode vom discuta în alte articole.

TRUC FINAL: Optimizarea Încasărilor Prin Transfer Bancar

Caută pe pagina de comandă a abonamentului, sau după ce plata s-a livrat să faci un tutorial pentru clienții care plătesc prin transfer bancar să activeze direct debit din contul lor.

Ai putea folosi o secvență de 3-4 mailuri astfel încât să-i convingi să facă acest lucru.

Și o rată de 2% dacă vor activa direct debit, pentru afacerea ta va însemna un mare plus în cashflow, încasări și stabilitate.

Lasă-mi un comentariu cu ideile tale și procedurile tale de lucru în managementul abonamentelor în afacerea ta.

În Curând Integrarea Plății Recurente Paypal Și Emitere Factură

În prezent lucrăm la integrarea plății cu Paypal pentru plata recurentă, sau o singură dată și emitere factură automată.

Pentru a beneficia de acest sistem de plată online, trebuie să ai un PayPal Merchant Account pentru persoane juridice (firme sau persoane fizice autorizate).

Tot ce ai de făcut este să urmezi acest link și să-ți deschizi un cont la Paypal. O dată ce ai contul deschis pe PayPal, vei putea integra contul tău de PayPal cu TopCart și vei putea adăuga produse și planuri de plată pentru tot felul de servicii și produse precum:

  • abonamente
  • produse fizice
  • produse electronice
  • cărți
  • DVD-uri
  • CD-uri
  • etc

Dacă vrei să aflii când se lansează oficial aplicația TopCart.ro intră pe acest link.

Citește mai mult…În Curând Integrarea Plății Recurente Paypal Și Emitere Factură